Во Африн во Сирија се неутрализирани две терористки пред да извршат самоубиствен бомбашки напад

Благодарение на претпазливоста и навремената интервенција на безбедносните сили се неутрализирани две терористки кои се подготвувале да извршат самоубиствен бомбашки напад во едната од прометните области на градчето Африн во северозападниот дел на Сирија

1613378
Во Африн во Сирија се неутрализирани две терористки пред да извршат самоубиствен бомбашки напад

Во градчето Африн во северозападниот дел на Сирија се неутрализирани две терористки кои се подготвувале да извршат самоубиствен бомбашки напад. 

Губернијата на Хатај соопшти дека благодарение на вниманието и навремената и брза интервенција на безбедносните сили во градчето Африн во северозападниот дел на Сирија се неутрализирани две терористки кои се подготвувале да извршат самоубиствен бомбашки напад во една прометна област во населеното место.

Во објавеното соопштение од Губернијата се истакнува дека со воспоставување на потребната координација со судските органи од страна на локалните безбедносни служби за спроведување на законот, е започната истрага во врска со случајот. 

 Слични вести