Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот американски колега Остин

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар разговараше телефонски со својот американски колега, секретарот за одбрана Лојд Остин

1613092
Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот американски колега Остин

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со својот американски колега, секретарот за одбрана Лојд Остин.

Во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри, Акар и Остин, беа разменети мислења во однос на регионални и билатерални безбедносно одбранбени прашања.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува дека двајцата министри за одбрана Хулуси Акар и Лојд Остин го нагласија значењето на стратешките односи и потребата од решавање на проблемите на основа на стратешко партнерство и духот на сојузништво.

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека Акар и Остин повторно ја потврдија посветеноста на поблиската соработка и координацијата со зајакнување на воените односи помеѓу двете земји.

 Слични вести