Претседателот Ердоган: Наша желба е во најскоро време, по Рамазан Бајрам да го посетиме градот Шуша

Претседателот Ердоган рече: Наша желба е во најскоро време, по Рамазан Бајрам (13-15 мај) да го посетиме градот Шуша (кој е ослободен од ерменска окупација) и во Шуша да доживееме еден нов празник“

1612217
Претседателот Ердоган: Наша желба е во најскоро време, по Рамазан Бајрам да го посетиме градот Шуша

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган од дворецот Вахдеттин во Истанбул преку линк во живо учествуваше на неформалниот самит на претседателите на земјите членки на Турскиот совет.

Претседателот Ердоган рече: Наша желба е во најскоро време, по Рамазан Бајрам (13-15 мај) да го посетиме градот Шуша (кој е ослободен од ерменска окупација) и во Шуша да доживееме еден нов празник.“

 

 Слични вести