Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 155 лица, регистрирани се 37.303 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 155 лица, направени се 235.298 тестирања од кои се регистрирани 1.376 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 37.303 лица

1611531
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 155 лица, регистрирани се 37.303 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 155 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 31.385 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 235.298 тестирања од кои се дијагностицирани 1.376 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 37.303 лица.

Заврши лекувањето на уште 19.925 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 995 илјади 033 лица.

 Слични вести