Претседателот Ердоган: Водата, незаменлив елемент и за економскиот развој и растот

Претседателот Ердоган на Претставувањето на 1. Совет за вода и Церемонијата на колективно ставање во услуга на 363 новоизградени објекти истакна дека водата е едниот од незаменливите елементи и за економскиот развој и растот

1610620
Претседателот Ердоган: Водата, незаменлив елемент и за економскиот развој и растот

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска во Конгресниот и културен центар „Миллет“ во Бештепе, во Анкара говореше на Претставувањето на 1. Совет за вода и на Церемонијата на колективно ставање во услуга на 363 новоизградени објекти.

Претседателот Ердоган рече: „Водата е едниот од незаменливите елементи и за економскиот равој и растот.“Слични вести