Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 153 лица, регистрирани се 29.058 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 153 лица, направени се 220.109 тестирања од кои се регистрирани 1.305 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 29.058 лица

1610066
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 153 лица, регистрирани се 29.058 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 153 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 31.076 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 220.109 тестирања од кои се дијагностицирани 1.305 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 29.058 лица.

Заврши лекувањето на уште 17.164 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 957 илјади 093 лица.Слични вести