Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 151 лице, регистрирани се 30.021 позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 151 лице, направени се 223.214 тестирања од кои се регистрирани 1.281 новозаболен, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 30.021 лице

1609703
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 151 лице, регистрирани се 30.021 позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 151 лице.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 30.923 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 223.214 тестирања од кои се дијагностицирани 1.281 новозаболен. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 30.021 лице.

Заврши лекувањето на уште 18.892 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 939 илјади 929 лица.

 

 Слични вести