Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во порачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1608979
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 5 терористи

Во порачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во ова подрачје.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани 5 терористи на ПКК/ЈПГ кои отворија провоцирачки оган и се обидоа да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, за нарушување на средината на спокојство и доверба во ова подрачје.“

 Слични вести