МНО: Од 1 март досега внатре во земјата и надвор преку границата се неутрализирани 231 терорист

Мајор Пинар Кара од канцеларијата за односи со јавноста при Министерството за национална одбрана (МНО) информира дека од 1 март досега внатре во земјата и надвор преку границата се неутрализирани вкупно 231 терорист

1609196
МНО: Од 1 март досега внатре во земјата и надвор преку границата се неутрализирани 231 терорист

Од 1 март досега внатре во земјата и надвор преку границата се неутрализирани вкупно 231 терорист.

Канцеларијата за печат на Министерството за национална одбрана (МНО) одржа состанок на кој беше направена проценка на активностите во последните денови.

Мајор Пинар Кара од канцеларијата за односи со јавноста при Министерството за национална одбрана (МНО) на одржаниот состанок за информирање на печатот даде изјави во врска со актуелни прашања во борбата против тероризмот.

Мајор Пинар Кара информира дека во операциите коишто продолжуваат против терористичките организации од 1 март досега внатре во границите на земјата и надвор преку границата се неутрализирани вкупно 231 терорист.

„Од страна на нашите јуначки командоси во месец март во оперативните подрачја во Сирија се неутрализирани 183 терористи, вклучувајќи и терористи на ДЕАШ.“ - рече мајор Пинар Кара.Слични вести