Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.863.882

Во последните 24 часа беа остварени 211.848 тестови

1607117
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.863.882

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 138 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 30.316.

Во последните 24 часа беа остварени 211.848 тестови, а беа регистрирани 1.006 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 26.182.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 19.201 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.863.882.Слични вести