Рускиот амбасадор во Анкара Алексеј Јерхов повикан во Министерството за надворешни работи

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за надворешни работи се истакнува дека вчера во Министерството е остварена средба со рускиот амбасадор во Анкара Алексеј Јерхов

1606937
Рускиот амбасадор во Анкара Алексеј Јерхов повикан во Министерството за надворешни работи

Како што се дознава, рускиот амбасадор во Анкара Алексеј Јерхов вчера бил повикан во Министерството за надворешни работи.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за надворешни работи се истакнува дека вчера во Министерството е остварена средба со рускиот амбасадор во Анкара Алексеј Јерхов.

Во соопштението се вели следното: „Вчера во Министерството е остварена средба со амбасадорот на Русија во Анкара. На средбата претежно беа разгледани нападите во Сирија. Беа доставени нашите грижи. Беше нагласен и нападот врз болница. И нашите воени органи ги доставија до руските органи нашите слични грижи.“Слични вести