Мевлут Чавушоглу се состана со Џејн Хол Луте, советничката на генералниот секретар на ОН за Кипар

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Анкара се состана со советничката на генералниот секретар на ОН за Кипар Џејн Хол Луте

1606243
Мевлут Чавушоглу се состана со Џејн Хол Луте, советничката на генералниот секретар на ОН за Кипар

Министерот за надворешни Мевлут Чавушоглу денеска во Анкара се состана со Џејн Хол Луте, советничката на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес, за Кипар.

Чавушоглу на својот профил на социјалната мрежа Твитер направи проценка на средбата, во врска со што истакна дека со Џејн Хол Луте разговарале за подготовките за неформалниот состанок што ќе се одржи на крајот на април во швајцарскиот град Женева во формат 5+1.

„Одржливото и реално решение во полза на сите страни на Кипар е соработката којашто ќе се потпира на суверената еднаквост на двете држави.“ - порача министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

 Слични вести