Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот авганистански колега Атмар

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата шефови на дипломатии Чавушголу и Атмар, во телефонскиот разговор го разгледаа мировниот просец во Авганистан, а воедно Чавушоглу му го честита Празникот Невруз на својот авганистански колега

1605689
Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот авганистански колега Атмар

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера оствари телефонски разговор со авганистанскиот министер за надворешни работи Ханиф Атмар.

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата шефови на дипломатии Чавушголу и Атмар, во телефонскиот разговор го разгледаа мировниот процес во Авганистан.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу исто така му го честита Празникот Невруз на својот авганистански колега Ханиф Атмар.

 

 Слични вести