Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 117 лица, регистрирани се 22.216 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 117 лица, направени се 201.215 тестирања од кои се регистрирани 981 новозаболен, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.216 лица

1606264
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 117 лица, регистрирани се 22.216 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 117 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 30.178 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 201.215 тестирања од кои се дијагностицирани 981 новозаболен. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.216 лица.

Заврши лекувањето на уште 19.494 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 844 илјади 681 лице.

 Слични вести