Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 8 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1605315
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 8 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, од јужниот дел на подрачјето на операцијата Извор на мирот беше отворен оган од страна на терористите на ПКК/ЈПГ врз турските командоси на задача во подрачјето.

Притоа во огнот отворен од страна на турските командоси како одговор на нападот на терористите, се неутрализирани 8 мина припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.Слични вести