Шведската министерка за надворешни работи Ан Линде: Треба да го продолжиме дијалогот со Турција

Шведската министерка за надворешни работи Ан Линде истакна дека воспоставувањето на постојан дијалог со Турција е од крајно големо значење за развивање на соработката

1604837
Шведската министерка за надворешни работи Ан Линде: Треба да го продолжиме дијалогот со Турција

Шведската министерка за надворешни работи Ан Линде објави соопштение преку официјалната интернет страница на Министерството за надворешни работи во врска со Лидерскиот самит на Еврпската унија (ЕУ) што ќе се одржи на 25-26 март.

Линде истакна дека нејзината Влада верува оти Европската унија (ЕУ) треба да дејствува со урамнотежена и одржлива линија кон Турција.

Ан Линде напомена дека воспоставувањето на постојан дијалог со Турција е од крајно големо значење за развивање на соработката.Слични вести