Мевлут Чавушоглу во Истанбул се состана со својот ирански колега Џевад Зариф

Министерот за надворешни Мевлут Чавушоглу во работната канцеларија во сарајот Долмабахче во Истанбул се состана со својот ирански колега Мухамед Џевад Зариф

1604446
Мевлут Чавушоглу во Истанбул се состана со својот ирански колега Џевад Зариф

Министерот за надворешни Мевлут Чавушоглу денеска во Истанбул се состана со својот ирански колега Мухамед Џевад Зариф.

Двајцата шефови на дипломатии, Чавушоглу и Зариф се состанаа во работната канцеларија во сарајот Долмабахче. 

На состанокот присуствуваше и шефот на Националната разузнавачка служба (МИТ) Хакан Фидан.

Инаку, во рамките на денешната посета на иранскиот министер за надворешни работи Мухамед Џевад Зариф на Турција, освен билатералните односи помеѓу Турција и Иран се предвидуваше да бидат разменети и мислења во врска со регионални и меѓународни прашања.

 Слични вести