Чавушоглу разговараше телефонски со својот француски колега Ле Дријан

Според информации добиени од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии беа разгледани билаттерални и регионални прашања, како и односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ)

1604195
Чавушоглу разговараше телефонски со својот француски колега Ле Дријан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со францускиот министер за надворешни работи Жан-Ив Ле Дријан.

Според информации добиени од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии беа разгледани билаттерални и регионални прашања, како и односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ).Слични вести