МНО сподели видео по повод 18 март - Денот на сеќавање на шехидите и 106-годишнината од Победата на Чанаккале

Во споделеното видео на Министерството за национална одбрана се вели следното: „Со милост се сеќаваме на нашите јунаци на чело со Гази Мустафа Кемал Ататурк и на нашите шехиди кои пред 106 години извојуваа честита победа во Чанаккале“

1603601
МНО сподели видео по повод 18 март - Денот на сеќавање на шехидите и 106-годишнината од Победата на Чанаккале

Министерството за национална одбрана на својот профил на социјалната медија сподели видео по повод 18 март - Денот на сеќавање на шехидите и 106-годишнината од победата на Поморската битка на Чанаккале (Дарданелите).

Во споделеното видео на Министерството се вели следното: „Со милост се сеќаваме на нашите јунаци на чело со Гази Мустафа Кемал Ататурк и на нашите шехиди кои пред 106 години извојуваа честита победа во Чанаккале. Ги поздравуваме нашите шехиди пред нивниот дух којшто ги надминува времето и просторот.“Слични вести