Во Егејското Море кај Измир, Ајдин, Чанаккале и Мугла се спасени 102'јца турнати мигранти

Екипите на турската крајбрежна стража од морето спасија 102'јца мигранти од кои 49 кај Измир, 22 кај Ајдин, 20 кај Чанаккале и 11 кај Мугла кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати кон турските територијални води

1601866
Во Егејското Море кај Измир, Ајдин, Чанаккале и Мугла се спасени 102'јца турнати мигранти

Во Егејското Море во близина на градовите Измир, Ајдин, Чанаккале и Мугла од страна на екипите на Командата на турската крајбрежна стража се спасени 102'јца мигранти.

Елементите на турската крајбрежна стража од морето спасија и извадија на копно 49 мигранти кај Измир, 22’јца кај Ајдин, 20 кај Чанаккале и 11 мигранти кај Мугла качени на гумени чамци, кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

Спасените вкупно 102’јца мигранти по законските постапки беа испратени во Дирекциите на управите за миграција во наведените градови.Слични вести