Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.701.076

Во последните 24 часа беа остварени 132.425 тестови

1601062
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.701.076

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 68 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 29.489.

Во последните 24 часа беа остварени 132.425 тестови, а беа регистрирани 852 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 13.378.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 15.516 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.701.076.Слични вести