Чавушоглу сподели видео по повод 100-годишнината од прифаќањето на националната химна

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу заедно со споделеното видео го напиша следеното: „На сите четири страни на светот; со ист глас, иста возбуда! Националната химна наполни 100 години.“

1599790
Чавушоглу сподели видео по повод 100-годишнината од прифаќањето на националната химна

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели видео со снимки со свирење на националната химна на Турција со инструменти од сите страни на светот со што ја одбележа 100-годишнината од прифаќањето на националната химна.

Чавушоглу заедно со споделеното видео го напиша следеното: „На сите четири страни на светот; со ист глас, иста возбуда! Националната химна наполни 100 години“.

Во снимањето на видеото имаат заслуга уметници (музичари) од 24 земји низ светот од Германија до Казахстан, од Малезија до Соединетите Американски Држави (САД), од Јужна Кореја до Тунис.

Видеото е подготвено со соединување на снимките од различни земји со свирење со различни инструменти на националната химна на Турција.

 Слични вести