Фатени 11 лица кои се обиделе по незаконски патишта од Сирија да влезат во Турција

Според објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана, во граничниот појас Алтинозу/Хатај се фатени 11 лица кои се обиделе по незаконски патишта од Сирија да влезат во земјата

1597806
Фатени 11 лица кои се обиделе по незаконски патишта од Сирија да влезат во Турција

Во граничниот појас во близина на Алтинозу кај градот Хатај се фатени 11 лица од кои 1 припадник на терористичката организцаија ДЕАШ кои се обиделе по незаконски патишта од Сирија да влезат во Турција.

Според објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана, во граничниот појас Алтинозу/Хатај се фатени 11 лица кои се обиделе по незаконски патишта од Сирија да влезат во земјата.

По спроведеното истражување е установено дека едниот од фатените лица бил припадник на сепаратистичко-терористичката ДЕАШ и по кого се трагало со распишана црвена потерница.

 Слични вести