Емине Ердоган: Ќе се сплотиме меѓусебно во нашата борба против секој вид насилство

Сопругата на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, Емине Ердоган, во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер по повод 8 март - Светскиот ден на жената, напиша: „Ќе се сплотиме меѓусебно во нашата борба против секој вид насилство“

1597180
Емине Ердоган: Ќе се сплотиме меѓусебно во нашата борба против секој вид насилство

Сопругата на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, Емине Ердоган на својот профил на социјалната медија сподели објава по повод 8 март - Светскиот ден на жената.

Г-ѓа Емине Ердоган во својата порака го напиша следното: „Секогаш кога ќе бидат навредени жените, се навредува човештвото. Ќе се сплотиме меѓусебно во нашата борба против секој вид насилство. Ќе продолжиме да работиме за зајакнување на жените во секоја сфера. Со желба да стане повод за подигнување на свеста, на сите жени им го честитам 8 март - Светскиот ден на жената.“Слични вести