Во штабот на НАТО во Брисел се одржа 11. технички состанок на воените делегации на Турција и Грција

Министерството за национална одбрана соопшти дека во штабот на НАТО во главниот град на Белгија Брисел се одржа 11. технички состанок на воените делегации на Турција и Грција

1596086
Во штабот на НАТО во Брисел се одржа 11. технички состанок на воените делегации на Турција и Грција

Во штабот на НАТО во главниот град на Белгија, Брисел, се одржа 11. технички состанок на воените делегации на Турција и Грција, на кој беше разговарано за „методите за разградување“. 

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО), во штабот на НАТО се одржа 11. од техничките состаноци на кои беа разгледани 'методите за разградување' помеѓу воените делегации на Турција и Грција за кои беше донесена одлука да бидат одржани по остварената средба помеѓу претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.“Слични вести