Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.616.139

Во последните 24 часа беа остварени 138.592 тестови

1596368
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.616.139

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа беа регистрирани 64 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 28.965.

Во последните 24 часа беа остварени 138.592 тестови, а беа регистрирани 702 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 11.770.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.291 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.616.139.Слични вести