Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Еуфратски штит

1595703
Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани 5 терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Еуфратски штит.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Со успешната интервенција на нашите јуначки командоси се неутрализирани 5 мина терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Еуфратски штит за нарушување на спокојството и средината на доверба.“

 

 Слични вести