Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 62 лица, регистрирани се 11.302 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 62 лица, направени се 138. 214 тестирања од кои се регистрирани 698 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.302 лица

1596045
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 62 лица, регистрирани се 11.302 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 62 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 28.901 лице. 

Во изминатите 24 часа се направени 138.214 тестирања од кои се дијагностицирани 698 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.302 лица.

Заврши лекувањето на уште 7.711 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 608 илјади 848 лица.Слични вести