Фатени се 9 лица од кои двајца терористи на ПКК кои се обиделе по илегални патишта да се префрлат во Турција

На пограничниот појас во населеното место Кизилкаја кај градот Мардин се фатени 9 лица кои по илегални патишта се обиделе да преминат од Сирија во Турција, од кои за двајца е утврдено дека се припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1595015
Фатени се 9 лица од кои двајца терористи на ПКК кои се обиделе по илегални патишта да се префрлат во Турција

Фатени се 9 лица кои се обиделе по илегални патишта да преминат од Сирија во Турција, од кои за двајца е утврдено дека се припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО), на пограничниот појас во населеното место Кизилкаја кај градот Мардин се фатени 9 лица кои по илегални патишта се обиделе да преминат од Сирија во Турција.

По реализираната истрага е установено дека двајца од 9-те фатени лица се припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 Слични вести