Потпретседателот Фуат Октај го прими премиерот на ТРСК Ерсан Санер

На приемот што се одржа во претседателската палата "Куллијето" во Бештепе во Анкара, по средбата лице в лице се премина на меѓуделегациски разговори

1594309
Потпретседателот Фуат Октај го прими премиерот на ТРСК Ерсан Санер

Потпретседателот Фуат Октај го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсан Санер.

По средбата лице в лице којашто се одржа во претседателската палата "Куллијето" во Бештепе во Анкара, се премина на меѓуделегациски разговори. 

Ина, премиерот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсан Санер допатува во Анкара за завршување на разговорите коишто беа водени помеѓу Турција и Турската Република Северен Кипар (ТРСК) за протоколот за економска и финансиска соработка и церемонијата на ставање потпис на овој документ.Слични вести