Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 65 лица, регистрирани се 11.520 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 65 лица, направени се 138.018 тестирања од кои се регистрирани 689 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.520 лица

1594568
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 65 лица, регистрирани се 11.520 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 65 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 28.771 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 138.018 тестирања од кои се дијагностицирани 689 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.520 лица.

Заврши лекувањето на уште 7.191 лице, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 593 илјади 264 лица.

 

 Слични вести