Калин: Акциониот план за човекови права претставува критичен чекор на патот кон новиот Устав

Портпаролот на претседателството Ибрахим Калин истакна дека Акциониот план за човекови права претставува фрлен критичен чекор на патот на новиот Устав

1593722
Калин: Акциониот план за човекови права претставува критичен чекор на патот кон новиот Устав

Портпаролот на претседателството Ибрахим Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели објава во врска со Акциониот план за човекови права којшто денеска беше соопштен од страна на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

Калин истакна дека Акциониот план за човекови права претставува фрлен критичен чекор на патот на новиот Устав.

„Акциониот план за човекови права којшто е подготвен со визијата слободна единка, силно општество: Подемократска Турција, претставува фрлен критичен чекор на патот на новиот Устав. Турција располага со волјата и визијата да влезе во 2023 година со демократски и слободарски Устав.“ - напиша портпаролот на претседателството Ибрахим Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

 Слични вести