Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2. 572.234

Во последните 24 часа беа остварени 109.639

1592392
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2. 572.234

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 66 смртни случаи

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 28.569.

Во последните 24 часа беа остварени 109.639 тестови, а беа регистрирани 610 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 8.424.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 6.511 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.572.234.



Слични вести