Двајца терористи им се предадоа на безбедносните сили

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, како резултат на активностите за убедување уште двајца терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили

1592100
Двајца терористи им се предадоа на безбедносните сили

Министерството за внатрешни работи соопшти дека како рзултат на работите за убедување уште двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили.

Според објавеното соопштение од Министерството, како резултат на активностите за убедување коишто се водат од страна на Генералната дирекција на полицијата и Генералната команда на жандармеријата под координација на Министерството за внатрешни работи, уште двајца терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК им се предадоа на безбедносните сили.

Како што се истакнува предадените терористи и се приклучиле на терористичката организација во 2014 и 2015 година и како последно делувале во Ирак и во Сирија.

На тој начин бројот на терористите кои се предадоа во 2021 година само по пат на убедување се зголеми на 31.Слични вести