Фатени 3 терористи кои сакаа да пребегнат во Грција

Три лица кои обидоа илегално се обидоа да преминат од нашата земја во Грција беа фатени од нашите гранични единици

1591912
Фатени 3 терористи кои сакаа да пребегнат во Грција

 

Фатени 3 членови на сепаратистичко-терористичка организација ПКК кои по илегални патишта од Турција сакаа да преминат во Грција.

Во соопштението објавено од Министерството за национална одбрана беше истакнато следното:

„Три лица кои обидоа илегално се обидоа да преминат од нашата земја во Грција беа фатени од нашите гранични единици. Лицата коишто беа предадени на станицата на жандармеријата во округот Мерич беше утврдено дека се членови на терористичката организација ПКК.Слични вести