Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 71 лице, регистрирани се 9.193 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 71 лице, направени се 125.716 тестирања од кои се регистрирани 621 новозаболен, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.193 лица

1591979
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 71 лице, регистрирани се 9.193 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 71 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 28.603 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 125.716 тестирања од кои се дијагностицирани 621 новозаболен. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.193 лица.

Заврши лекувањето на уште 8.938 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 565 илјади 723 лица.Слични вести