Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп за масакрот во Хоџали: Не ги заборавивме нашите 613 животи

Шентоп: „Со почит се сеќавам на нашите браќа кои ги загубија животите во масакрот во Хоџали што се случи на 26 февруари 1992 година и кој се споменува како 'црна дамка во историјата'. Не ги заборавивме, нема да ги заборавиме нашите 613 животи.“

1591538
Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп за масакрот во Хоџали: Не ги заборавивме нашите 613 животи

Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп објава порака за сеќавање на загинатите во масакрот во Хоџали кој се споменува како „црна дамка во историјата“.

Шентоп во пораката што ја сподели на својот профил на социјалната мреа Твитер напиша: „Со почит се сеќавам на нашите браќа кои ги загубија животите во масакрот во Хоџали што се случи на 26 февруари 1992 година и кој се споменува како 'црна дамка во историјата'. Не ги заборавивме, нема да ги заборавиме нашите 613 животи. Минатата година рековме дека сигурно еден ден ќе го поставиме азербејџанското знаме во Карабах. Фала му на Бога (Хамдолсун).“Слични вести