Порака од претседателот Ердоган по повод 29-годишнината од масакрот во Хоџали

Претседателот Ердоган во пораката истакна дека Турција ќе продолжи да биде покрај праведната борба на Азербејџан и го напиша следното: „Со милост се сеќавам на нашите азербејџански браќа кои беа брутално масакрирани во Хоџали пред 29 години“

1591253
Порака од претседателот Ердоган по повод 29-годишнината од масакрот во Хоџали

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на својот профил на социјалната мрежа Твитер објави порака по повод одбележувањето на 29-годишнината од масакрот во Хоџали.

Претседателот Ердоган во пораката истакна дека Турција ќе продолжи да биде покрај праведната борба на Азербејџан и го напиша следното: „Со милост се сеќавам на нашите азербејџански браќа кои беа брутално масакрирани во Хоџали пред 29 години.“

„На 29-годишнината од масакрот во Хоџали на чија болка и покрај тоа што поминаа долги години ќе се сеќаваме и повторно ќе доживееме жалост; со милост се сеќавам на нашите 613 азербејџански браќа кои безмилосно беа измасакрирани без да се прави разлика меѓу жени, деца и стари, му го изразувам моето сочувство на пријателскиот и братски азербејџански народ. Ние сме еден народ, две држави. Како Турција ќе продолжиме да бидеме покрај Азербејџан во неговата праведна борба.“ - стои во пораката на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган по повод одбележувањето на 29-годишнината од масакрот во Хоџали.Слични вести