Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.556.785

Во последните 24 часа беа остварени 128.387 тестови

1591583
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.556.785

 

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 28.432.

Во последните 24 часа беа остварени 128.387 тестови, а беа регистрирани 649 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 9.206.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 10.282 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.556.785.Слични вести