Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.540.293

Во последните 24 часа беа остварени 124.015 тестови

1590224
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.540.293

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 72 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 28.285.

Во последните 24 часа беа остварени 124.015 тестови, а беа регистрирани 660 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 9.561.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.297 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.540.293.Слични вести