Во воздушна операција во областа Гара на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичо-терористичката организација ПКК

1589486
Во воздушна операција во областа Гара на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичо-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува следното: „Продолжуваме да ги рушиме пештерите врз главите на терористите. Од страна на нашите воздухопловни сили во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи кои се утврдени со помош на летала за извидување и набљудување. Нашите операции ќе продолжат со елан и одлучност.“Слични вести