Претседателот Ердоган: Борбата на Турција против тероризмот е нејзино легитимно право и нејзина хумана должност

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во говорот пред Пратеничката група на својата партија во Собранието, рече: „Операциите коишто ги спроведува Турција во борбата против тероризмот се, ѝ нејзино легитимно право, ѝ нејзина хумана должност“

1589856
Претседателот Ердоган: Борбата на Турција против тероризмот е нејзино легитимно право и нејзина хумана должност

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и претседател на владејачката Партија за правда и развој АКП (АК Партијата) говореше пред Пратеничката група на својата партија во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ).

Претседателот Ердоган рече: „Операциите коишто ги спроведува Турција во борбата против тероризмот се, ѝ нејзино легитимно право, ѝ нејзина хумана должност.“Слични вести