Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1589048
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во подрачјето на операцијата Извор на северот на Сирија успешно е спречен уште еден обид на терористите за префрлување. 

Во соопштението се споделува информацијата дека од страна на турските командоси се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат и да реализираат напад за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.

 



Слични вести