Претседателот Ердоган ја прими претседателката на автономниот регион Гагаузија Ирина Влах

Приемот се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара и траеше приближно половина час

1589389
Претседателот Ердоган ја прими претседателката на автономниот регион Гагаузија Ирина Влах

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ја прими претседателката на автономниот регион Гагаузија Ирина Влах.

Приемот се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара и траеше приближно половина час.

На приемот присуствуваше и министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.Слични вести