Објава од МНО со погодување на утврдените цели со стопроцентна прецизност од воздух

Министерството за национална одбрана (МНО) на својот профил на социјалната мрежа Твитер ги објави снимките на воздушните операции коишто се реализирани од страна на Командата на воздухопловните сили

1588514
Објава од МНО со погодување на утврдените цели со стопроцентна прецизност од воздух

Министерството за национална одбрана (МНО) ги сподели снимките на реализираните воздушни операции во кои целите се погодуваат со стопроцентна прецизност.

Министерството на својот профил на социјалната мрежа Твитер ги објави снимките на воздушните операции коишто се реализирани од страна на Командата на воздухопловните сили.

Во споделената објава стои напишана следната белешка: „Воздушните операции се реализираат од страна на нашите воздухопловни сили, по еден обемен процес на подготовка со голема претпазливост и големо внимание од страна на експертски персонал во својата сфера.“

Најконкретниот пример на успехот пак, којшто доаѓа заедно со екипното работење, е погодувањето на утврдените цели со стопроцентна прецизност.

Моментите од погодување на утврдените цели со стопроцентна прецизност од страна на персоналот на воздухопловните сили беа споделени преку социјалната медија.Слични вести