Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.529.450

Во последните 24 часа беа остварени 118.816 тестови

1588595
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.529.450

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 78 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 28.138.

Во последните 24 часа беа остварени 118.816 тестови, а беа регистрирани 623 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 8.104.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.690 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.529.450.Слични вести