Министерот Коџа: Од 1 март со одлучување на лице место ќе започне постепена нормализација

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека почнувајќи од 1 март со одлучување на лице место ќе започне постепена нормализација во земјата во процесот на епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1587329
Министерот Коџа: Од 1 март со одлучување на лице место ќе започне постепена нормализација

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека почнувајќи од 1 март со одлучување на лице место ќе започне постепена нормализација во земјата.

Министерот Коџа во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Работиме со претпазливост за чекорите за нормализација. Со периодот на одлучување на лице место постепено ќе се нормализираме. Почнувајќи од 1 март процесот ќе започне во рамките на утврдените критериуми, со 4 нивоа на ризик (во градовите) со нашите градски Санитарни совети на чело со нашите валии.“ 

 Слични вести