Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.518.758

Во последните 24 часа беа остварени 118.911 тестови

1587460
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.518.758

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 80 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 27.983.

Во последните 24 часа беа остварени 118.911 тестови, а беа регистрирани 635 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.857.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.210 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2. 2.518.758.Слични вести