Туркиш ерлајнс и натаму на европскиот врз во летовите

Туркиш ерлајнс ги надмина своите европски ривали со просечно 590 летови на ден

1587392
Туркиш ерлајнс и натаму на европскиот врз во летовите

 

Турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“ (ТХЈ) ја задржа својата лидерска позиција на европскиот врв со просечно 590 летови на ден помеѓу 11 и 17 февруари.

Според извештајот за сообраќајот на летовите на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) помеѓу 11 и 17 февруари, Туркиш ерлајнс ги надмина своите европски ривали со просечно 590 летови на ден.

Туркиш ерлајнс, кој беше на првото место на списокот, беше следен од Ер Франс со 373 дневни летови.

Пегасус ерлајнс со 255 летови на ден се рангираше на 4-то место на листата.Слични вести