Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.504.050

Во последните 24 часа беа остварени 115.406 тестови

1586459
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.504.050

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 83 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 27.821.

Во последните 24 часа беа остварени 115.406 тестови, а беа регистрирани 640 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.241.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.217 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.504.050.Слични вести